De otte lokale vindere i 2015

Mange vindere
Coop's lokal vare chef, Christian Christensen, deltog i alle de otte lokale dommerpaneler i forbindelse med Årets Lokale Vare 2015. Her fik han smagt på alle 123 deltagende produkter i konkurrencen. Nogle af produkterne gik ikke videre, 24 produkter blev nomineret, mens otte produkter vandt de lokale priser og endelig blev Rabarbersaft fra Staarup Haandbryg den nationale prisvinder af Årets Lokale Vare 2015.

Lokale ildsjæle fik plads på hylderne
Fælles for produkterne var dog, at Coop's lokal vare chef fik øjnene op for nye lokale produkter og producenter til Coop's sortiment, der fra uge 5-6 2016 sælges igennem flere af Coops butikker. Otte producenter som deltog i Årets Lokale Vare 2015 er endt med 61 produkter i Coop's sortiment af lokale varer. Det er lige fra tre produkter og op til over 20 produkter fra en enkelt lokal leverandør. Det er naturligvis noget, der har haft stor positiv gevinst for de mange leverandører.

Coops lokal vare chef, Christian Christensen, glæder sig til at smage på mange spændende lokale produkter igen i 2016. Han forventer desuden igen, at flere af produkterne og producenterne kan få chancen i Coops sortiment af lokale varer.

Vinderne af Årets Lokale Vare 2015

Nordjylland
Hyben/Havtorn marmelade fra Niels og Sinnes Univers

Midtjylland og National vinder
Rabarbersaft drikkeklar fra Staarup Haandbryg

Syd- og Sønderjylland
Æbleau økologisk æblehedvin fra Skærsøgaard

Fyn og øhavet
Æblemost med jordbær fra Nybro Frugtplantage

København og Nordsjælland
Kvannsirup fra Kvann Kompagniet

Midt- og Vestsjælland
Rös Gin fra Dyrehøj Vingaard

Sydsjælland og Lolland-Falster
Fejø økologisk æblemost fra Kernegaarden - Fejø Mosteri

Bornholm
Økologisk rabarber saft drikkeklar fra Bornholms Mosteri