OM LOKALE VARER I COOP

I Coop har vi et mål. Vi vil skabe et sortiment, der i endnu højere grad smager af den salte vind ved Vesterhavet, den rige muld på Sydhavsøerne, den første frost om efteråret, morgendug og sommersol. Vi vil prioritere varer, der er produceret med hjerteblod og grundighed; hvor kvalitet, ægthed og smag er i højsædet, og hvor bæredygtighed og omtanke for dyr og miljø er en selvfølge. Og vi vil nøje udvælge varer med nærhed og gode historier - varer der smager af Danmark.

Definitionen på en lokal vare er, at den skal være produceret i Danmark og bestå hovedsageligt af danske råvarer. Produkter, hvis råvarer ikke kan produceres i Danmark, kan godkendes som en lokal vare, hvis virksomheden bearbejder den i Danmark og sætter deres eget håndværksmæssige præg på det endelige produkt - Som eksempler kan nævnes kaffe og chokolade.

På denne side, vil du finde et udvalg af de lokale varer vi har i vores butikker. Nogle af varerne vil du kun kunne finde i få butikker i det område de kommer fra, andre kan du finde forskellige steder i landet og endeligt kan du bestille nogle af dem direkte til døren i vores online specialbutik "Smag på Danmark" på Coop.dk/mad