Fejø æblemost 75 cl.- Økologisk

Æblemost af økologiske håndhøstede æbler

Fejøs ældste og dejligste frugthaver er leverandører til denne æblemost. Plantagerne er fordelt over hele øen. Her står kraftige, vildtvoksende træer, som aldrig er blevet sprøjtet og aldrig er blevet kunstgødet. Der er ikke behov for redekasser, for fuglene bygger selv masser af reder i de krogede træer, som de hjælper med at holde fri for æblegnaskende larver. Sorterne er de klassiske som Cox Orange, Ingrid Marie og Belle de Boskoop, samt mange flere. Sorter og plantage er markeret på hver enkelt flaske. Æblerne plukkes fuldmodne, lige før de falder af træet, hvorefter de straks presses og tappes på flaske på gårdens eget mosteri. Den hurtige behandling af æblerne, fra de håndhøstes og til saften tappes, sikrer vitaminerne, den friske sprødhed og den store sødme i æblerne.

Om producenten

Ninsta Cider – Fejø Cider® er etableret i 1999 på Fejø med egne plantager, cideri, mosteri og eddikeri. Sydhavsøerne har en lang tradition for frugtproduktion på grund af det milde klima, men der er aldrig blevet produceret cider på øerne. Først da pioneren bag dansk cider, Jeppe Gents , kort før årtusindskiftet plantede de særlige cidersorter, begyndte produktionen af den boblende drik. Med vildgæring, uden svovling, og med naturlige bobler skabes den cider, der to gange har vundet guld ved de uofficielle europamesterskaber i cider foran franske og spanske konkurrenter. Fejø Ciders jord-til-bord produktion indbefatter også æblemost, gastrik og cideræbleeddike. Omkring halvdelen af den samlede produktion går til eksport. Firmaet er endvidere importør af Adrien Camut, top-producenten af Calvados Pay d’Auge AOC.