Økologisk fuldkorns Hallandshvede

Økologisk og biodynamisk fuldkorns Hallandshvede fra Østagergård.

Brød af Hallandshvede får en fyldig smag med fine nøddeagtige toner. Det høje indhold af protein og gluten giver mulighed for deje med stor elasticitet og brød, der holder sig saftigt længe. Hallandshvede er en af de oprindelige, nordiske hvedetyper.

Om producenten

Østagergård er et integreret bo- og beskæftigelses og undervisningstilbud for unge og voksne i alderen 16-45 år. Vores elever er alle mennesker, der har svært ved at overskue og magte tilværelsen, med behov for støtte og vejledning. 

Østagergård har eksisteret siden 1989 og er beliggende på en stor landbrugsejendom med 50 ha jord og skov i skøn natur ved Skjoldenæsholm.  Gården har et omfangsrigt udbud af aktiviteter og beskæftiger også langt størstedelen af institutionens elever og beboere. 

Mølleriet er fysisk placeret i laden på Østagergård. I mølleriet lægger vi vægt på det pædagogiske arbejde. Der er vejledning, støtte og struktur igennem hele arbejdsdagen. I fællesskab stræber vi efter at skabe tryghed og sammenhæng når vi dyrker og forarbejder økologiske landbrugsprodukter. I vores mølleri renser vi kornene fra egen dyrkning af økologisk landbrug. Herefter formaler og findeler vi kornene til økologisk mel i forskellige varianter. Melet vi producerer på Østagergård består af en hel serie af økologisk mel, hvor eleverne er med i hele processen fra jord til bord.