Koldpresset æblemost- Marnica

Koldpresset æblemost fra Guldborgsund

Æblemosten er koldpresset i en højtrykspresse, som sikrer at vi for en dejlig balance mellem æblets aromatiske smag fra skrallen samt dens sødme og syrlighed.

Æblerne kommer direkte fra plantagen til presseriet, på den måde bruges der ikke resourser og energi på opbevaring og nedkøling, og vi er sikker på at mosten kommer fra helt friske æbler.     

Guldborgsund æblemost egner sig fantastisk til morgenmadsbuffet, Brunch eller som alternativ drikkelse til et måltid mad, hvor der ikke ønskes alkohol. Kan også nydes på farten.

Mosten kan nydes afkølet, tempereret eller opvarmet til eksempelvis ”Hvid æblegløgg” hvor der tilføres lidt krydderier.

Om producenten

På det vestlige Falster tæt på Guldborgsund ligger fire herregårde med en århundrede gammel historie. Vi er fire gode naboer og venner på gårdene, som for nogle år siden satte os sammen og fandt ud af, at vi ville dyrke de allerbedste æbler i Danmark.

Vores gårde var oprindeligt en del af storgodset Vennerslund, så i virkeligheden genoptog vi blot et flere hundrede år gammelt samarbejde.
Gårdene ligger ved siden af hinanden helt ned til vandet, der skiller Falster og Lolland. Klimaet her har mange lyse timer og en god balance mellem temperaturen om natten og om dagen, som gør det muligt at frembringe det perfekte æble - smukt og duftende udenpå og sødt, sprødt og fuld af saft indeni.

Vi kalder os Guldborgsund Frugt, fordi æbler er blevet en lidenskab for os. Vi tror på, at den lidenskab og vores ambition om at skabe de bedste æbler i Danmark smager igennem i den frugt, som vi sælger gennem grønthandlere og supermarkeder over hele landet.

Guldborgsund Frugt dyrker sine æbler konventionelt, men med et lysegrønt hjerte hvor vi sætter en ære i at dyrke vores frugt i tæt samhørighed med naturen. Hvis vi ønsker gode Danske råvarer, så skal vi producere i samarbejde med naturen, udnytte de resourser den kan bidrage med, men ikke drive rov på naturen. ”vil du leve af naturen, så lev med naturen”