Økologisk malt øleddike

Lavet på træfade af udvalgte økologiske ølvarianter fra Herslev Bryghus.

Malt øl-eddike smager tydeligt af øllets maltede korn og humle, og syren er mildere end i traditionelle eddiker.

Den er rigtig god i marinader, simreretter, saucer og når maden skal smages til med rund, raffineret syrlighed.

Brygget af økologisk malt, humle og gær.

Om producenten

Lejre Kommune på Midtsjælland har i de seneste år været hjemsted for et levende engagement i økologi og madhåndværk. Fra dette miljø, med samarbejder på kryds og tværs mellem virksomheder, producenter og ildsjæle, udspringer fødevarevirksomheden Herslev Grønvirke. Det er en samarbejde mellem Herslev Bryghus og det lokale projekt-bureau Grønvirke. Med udgangspunkt i det gode øl fra Herslev, laver vi øl-eddike og eddikerelaterede produkter af de mange gode lokale økologiske råvarer fra Lejre og omegn. På den måde støtter vi samtidig op om egnens dygtige producenter.  

Øllet omdannes til eddike ved tilsætning af en gærenhed (eddikemor) og modner herefter på egetræsfade. Eddiken er produceret langsomt og skånsomt med respekt for øllet.

I 2016 kommer 3 varianter af øl-eddiken på hylderne i udvalgte butikker. Senere følger sennep, chutney, pickles og hvad vi ellers finder på hen ad vejen.