Rabarberkompot økologisk

Økologisk rabarberkompot, der vækker sommerminder fra bedstemors køkken

Sukker-konservering er kendt fra det 16. århundrede hvor det kom til Europa fra Vest Indien. Her havde man længe brugt sukkerrørets saft som konserveringsmiddel. Først med sukkerroens udbredelse i det 19. århundrede blev denne konserveringsform almindelig anvendt i Danmark.

Rabarberplanterne stod lige udenfor i en hver bondehave, og hvad var vel mere nærliggende end at gemme disse røde frugtagtige stængler i en sukkerlage til senere på året.
Således husker mange fra den ældre generation hvorledes bedstemors spisekammer var fyldt med rabarber-kompot.

I 1960’erne begyndte der for alvor at komme importfrugt i de første danske supermarkeder. Rabarber, der hidtil havde været et godt alternativ til frugt uden for sæsonen, blev stille og roligt fortrængt fra de danske spiseborde.

Vi ønsker med vores rabarber-kompot at bære nogle gode gamle traditioner videre til nutidens forbrugere. Rabarber-kompotten vækker minder fra bedstemors køkken sammen med den friske sommersmag fra vores røde vinrabarber

Om producenten

På Skyttes Gartneri har vi dyrket økologisk i mere end 30 år. Jo mere naturvenligt vi dyrker – desto bedre grøntsager får vi. Det vigtigste for os er den tætte kontakt til naturen. Der skal være plads til mangfoldighed af gode grøntsager og planter, - til insekter, agerhøns og regnorme i marken. Det er godt for alle, og kun på den måde sikrer vi den bedste kvalitet i vores fødevarer.

Rabarber er forårets tidligste frilandsgrøntsag, og viser sine små røde knyttede blade frem af jorden allerede midt april. Det har i generationer været forbundet med sommerens komme at servere rabarber-kompot i april – maj måned. Denne forfriskende smag af sommer ønsker vi at kunne tilbyde året rundt.